Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη όταν λέμε ότι το wine review περιλαμβάνει πολλή υποκειμενικότητα και προτίμηση. Ενώ πολλοί έμπειροι κριτικοί θα συμφωνήσουν σε παράγοντες που σχετίζονται με την ποιότητα παραγωγής, τα γούστα τους θα τους οδηγήσουν να δίνουν πολύ διαφορετικές βαθμολογίες μερικές φορές. Σε ορισμένους κριτικούς αρέσουν τα τολμηρά και δυνατά κρασιά, ενώ άλλοι προτιμούν μια πιο λεπτή προσέγγιση. Σε άλλες περιπτώσεις, θα υπάρχουν δύο Brands, για παράδειγμα, Cabernet Sauvignon, τα οποία αν και θα είναι αρκετά διαφορετικά, θα έχουν την ίδια βαθμολογία κρασιού. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περιοχές από τις οποίες προέρχονται τα κόκκινα κρασιά είναι διαφορετικές. Ενώ οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι η βαθμολογία είναι σημάδι ενός καλού κρασιού για αγορά, η βαθμολογία θα σημαίνει διαφορετικά πράγματα με βάση τα κριτήρια του βαθμολογητή, τον ιστότοπο ή την αντίληψη του κριτικού, επαγγελματία ή απλό φαν, για την κλίμακα.
Πως αξιολογούνται όμως τα κρασιά εκείνα που σε ένα γεύμα, σε ένα δείπνο, σε ένα κάλεσμα, σε μια ιδιωτική ή επεγγελματική στιγμή, όσοι τα δοκιμάζουν μένουν εκστασιασμένοι; Μαγεία? Θεική γεύση; Νέκταρ;
Την απάντηση μια γυναίκα με πάθος, όραμα, σε βάθος γνώση για αυτό που κάνει, μπορεί μόνο να την δώσει… Μια γυναίκα που αγαπά τόσο πολύ αυτό που που φτιάχνει με τόσο μεράκι και αφοσίωση… Μια γυναίκα που δεν σταμάτησε σε καμία δυσκολία και με πίστη και λαχτάρα “ορειβατεί” σε μυθικά μονοπάτια γεύσης…
Είναι η Βασιλική Ακριώτου, η γυναίκα που κάνει τους φαν των κρασιών της να αναρωτιούνται:
Πως από την αταξία μιας αυθόρμητης ζύμωσης μπορεί να δημιουργηθεί ένα τόσο ισορροπημένο και αρμονικό κρασί ;
Προφανώς λόγω της εξαιρετικής πρώτης ύλης αλλά και χάριν της μαεστρίας, της Κικής Ακριώτου! (Kiki Akriotou).Η μεταξένια υφή και η δροσιστική οξύτητα αυτού του κρασιού αναδεικνύουν τα αρώματα των ώριμων βερύκοκων, του κυδωνόπαστου και των εσπεριδοειδών ενώ μια νότα κόρας ψωμιού του προσθέτει χαρακτήρα και στυλ. Ορειβάτης Wild 2021, Akriotou Wines
Η ιστορία ίσως είναι απλή, το δημιούργημα όμως μεγάλο…. Οι μεθυστικές γεύσεις του Ορειβάτη και του Ερημίτη προσφέρουν όχι μόνο αυθεντικότητα, αλλά και μια ιδιαιτερότητα που οδηγεί το Οινοποιείο Ακριώτου σε Διεθνή αναγνώριση και την οινολόγο Βασιλική Ακριώτου σε μια διακεκριμένη θέση, με πολλά βραβεία για την εξαιρετική προσφορά της.
Η μεγάλη αγάπη για τον αμπελώνα της Στερεάς Ελλάδας, στον οποίο εργάζεται ανελλιπώς από το 1997, ήταν αυτή που ώθησε την οινολόγο Βασιλική Ακριώτου το 2016 να δημιουργήσει την πρώτη προσωπική της σειρά κρασιών με το όνομα Ορειβάτης, η οποία θέλει να δηλώσει τον δύσκολο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να δημιουργήσει κρασιά με χαρακτήρα και αυθεντικότητα. Ο οικογενειακός αμπελώνας του συζύγου της στις Πλαταιές Βοιωτίας, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την δημιουργία του Μικρό – Οινοποιείου Ακριώτου στην ίδια περιοχή το 2018. Στο μικρό εσωτερικό χώρο του οινοποιείου φιλοξενούνται μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές οι οποίες εξασφαλίζουν ποιοτικές μικροοινοποιήσεις ανά ποικιλία. Στις αρχές του 2018 ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη το επισκέψιμο τμήμα του οινοποιείου καθώς και η τελική διαμόρφωση όλων των εξωτερικών χώρων, έτσι ώστε οι μελλοντικοί επισκέπτες να απολαμβάνουν όχι μόνο τις γευστικές δοκιμές των κρασιών αλλά και την υπέροχη θέα στις ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής.
Το Σαββατιανό, η πολύ φυτεμένη, Ελληνική ποικιλία ήταν το μεγάλο στοίχημα τόσο του οινοποιείου όσο και της Βασιλικής προσωπικά.
Στηριζόμενη σε αμπέλια φυτεμένα από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 – 70, θέλησε να δώσει βάση στην ιδιαιτερότητα και την αυθεντικότητα της ποικιλίας, η οποία με την κατάλληλη διαχείριση τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο μπορεί να δώσει αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής αυτή η προσπάθεια δείχνει να αποδίδει και οι τρείς εκδοχές της ποικιλίας που έχει δώσει το οινοποιείο ( Ορειβάτης παλαιά κλήματα, Ορειβάτης Wild και Λευκός Ερημίτης), έχουν τύχει αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε δυο βασικά τμήματα χωρίζεται οι αμπελώνας του οινοποιείου.
Στους πρόποδες του όρους Κιθαιρώνας, στην Βοιωτία και σε υψόμετρο 280 έως 380μ. βρίσκεται ο ιδιόκτητος οικογενειακός αμπελώνας με βασική του καλλιέργεια το Σαββατιανό. Οι αμπελώνες του Σαββατιανού έχουν ηλικία 40 έως 60 έτη και είναι φυτεμένοι με τον παραδοσιακό τρόπο φύτευσης (Κύπελα). Η στρεμματική τους απόδοση (600 έως 800 Kg/στρέμμα), είναι ιδιαιτέρως χαμηλή σε σχέση με την αποδοτικότητα της ποικιλίας.
Στους πρόποδες του όρους Δίρφυς, στην Κεντρική Εύβοια και σε υψόμετρο 300 έως 350μ. βρίσκεται το δεύτερο τμήμα του αμπελώνα στο οποίο καλλιεργούνται οι υπόλοιπες ποικιλίες που παράγει το οινοποιείο με εξαίρεση το Pinot Noir το οποίο προέρχεται από συνεργαζόμενο αμπελώνα στην ορεινή Αιγιαλεία και σε υψόμετρο 800 μέτρων.
Ορειβάτης Σαββατιανό παλιά κλήματα : Ένας αμπελώνας που μετράει πάνω από μισό αιώνα δίνει ένα σπάνιο κρασί με έντονη τυπικότητα!
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Σαββατιανό 100%
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Εύβοιας. Παλαιός Aμπελώνας (40 έως 60 έτη) περιμετρικά του γεωγραφικού διαμερίσματος Πλαταιών σε υψόμετρα 280 έως 380 μέτρων.
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες.
Παραμονή του κρασιού για 3 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Απαλό λεμονί χρώμα και εκφραστική μύτη, με αρώματα λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, lime, άγουρου βερίκοκου, πράσινου μήλου και λεμονανθών.
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και λιπαρή αίσθηση.
Ροδάκινο, νεράντζι, κορόμηλο, λεμόνι, λουίζα, κίτρο και γκρέιπφρουτ πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά.
Αρμονία:
Συνοδεύει ισορροπημένες πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, αφρόψαρα τηγανιτά, θαλασσινούς μεζέδες και πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών στη σχάρα.
Ιδανική απόλαυση στους 11-12ο C.
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Σαββατιανό παλιά κλήματα” εσοδείας 2019 στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2020
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Σαββατιανό παλιά κλήματα” εσοδείας 2020 στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2021
- Χρυσό μετάλλιο για το “Ορειβάτης Σαββατιανό παλιά κλήματα” εσοδείας 2021 στο διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2022 (Winter tasting)
- Ασημένιο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Σαββατιανό παλιά κλήματα” εσοδείας 2021 στο διαγωνισμό Balkan Wine Challenge 2022
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Σαββατιανό παλιά κλήματα” εσοδείας 2021 στο διαγωνισμό Decanter Wines Awards 2022
Ορειβάτης Ροζέ : Ένα ντελικάτο ροζέ κρασί που απολαμβάνεται με ελαφρύ γεύμα ή σαν απεριτίφ αλλά ποτέ μόνο ένα ποτήρι…
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Syrah, Cabernet Franc
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Βοιωτίας.
Aμπελώνας (10 έως 12 έτη) περιμετρικά του γεωγραφικού διαμερίσματος Πλαταιών σε υψόμετρα 280 έως 380 μέτρων.
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Aποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου. Παραμονή για λίγες ώρες με τα στέμφυλα και κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Στην συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 2 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. Μύτη φινετσάτη, μέτριας αρωματικής έντασης, με νότες από ζουμερή φράουλα, πετροκέρασο, περγαμόντο, γλυκό του κουταλιού καρπούζι, ροζ τριαντάφυλλο και λουκούμι.
Μέτριου όγκου στόμα, με υψηλή αρωματική ένταση και μέτρια (+) οξύτητα που ισορροπεί τέλεια με την υποψία γλυκύτητας που έχει. marshmallow, τριαντάφυλλο, λουκούμι, μαρμελάδα φράουλα, γλυκό κυδώνι και ροδόνερο σε γενναίες δόσεις.
Όσο για την επίγευση; H λουλουδένια αίσθηση δεν θα λέει να φύγει από το στόμα.
Αρμονία:
Aπόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες ή πικάντικα πιάτα της ασιατικής κουζίνας.
Ιδανική απόλαυση στους 10ο C.
Ορειβάτης Pinot Noir: Ένα “φρέσκο“ ερυθρό, μία φίνα ποικιλία προσαρμοσμένη ιδανικά στο ελληνικό κλίμα.
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Pinot Noir 100%
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Oρεινής Aιγιαλείας. Aμπελώνας (15 ετών) σε υψόμετρα 640 έως 700 μέτρων.
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Aποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 4 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Παλαίωση στη φιάλη για τουλάχιστον 4 μήνες.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι με πορφυρές και μωβ ανταύγειες. Στην μύτη δροσερά αρώματα κόκκινων φρούτων με το δαμάσκηνο και το κεράσι σαν μόλις να τα έκοψες. Φράουλα σε πιο μαρμελαδένια μορφή, φραγκοστάφυλο και βατόμουρο συμπληρώνουν την φρουτένια πλευρά του χαρακτήρα του. Από εδώ και πέρα, ελαφρά ζωική αίσθηση μπέικον και δέρματος, νύξεις γραφίτη και γλυκόριζας ολοκληρώνουν το όμορφο σύνολο.
Μέτριου όγκου σώμα, το ίδιο δροσερό όσο η μύτη, με φίνα φρουτένια αρώματα που υποστηρίζονται από τις απαλές τανίνες και την ισορροπημένη οξύτητα. Κεράσι, φράουλα και φραγκοστάφυλο έχουν τον πρώτο λόγο, με τη γλυκόριζα να συμπληρώνει το ευχάριστο και ευκολόπιοτο σύνολο.
Η καλής διάρκειας φρουτένια επίγευση αφήνει το κεράσι στο στόμα για ώρα.
Αρμονία:
Aπόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, burger σολομού, κόκκινα κρεατικά στη σχάρα ή έναν ζουμερό μουσακά.
Ιδανική απόλαυση στους 15ο C.
Βραβεία
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Pinot Noir” εσοδείας 2021 στο διαγωνισμό στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2023
Ορειβάτης Άγριες ζύμες / αφιλτράριστο : Tα παλιά κλήματα Σαββατιανού δίνουν ένα ξεχωριστό κρασί που ζυμώνεται με άγριες ζύμες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο διατηρώντας έτσι όλη την τυπικότητα της ελληνικής ποικιλίας.
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Σαββατιανό 100%
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Πλαταιών Βοιωτίας. Παλαιός Aμπελώνας (40 έως 60 έτη) περιμετρικά του γεωγραφικού διαμερίσματος Πλαταιών σε υψόμετρα 280 έως 380 μέτρων.
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αυθόρμητη αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες.
Παραμονή του κρασιού για 18 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση και άλλους 4 μήνες στη φιάλη.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Κρυστάλλινο, λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και διακριτικών αρωματικών βοτάνων.
Στο στόμα είναι γεμάτο με εξαιρετική ισορροπία – δροσιά και φινέτσα.
Ζωηρή και μακράς διάρκειας επίγευση.
Αρμονία:
Συνοδεύει ισορροπημένες πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, αφρόψαρα τηγανιτά, θαλασσινούς μεζέδες και πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών στη σχάρα.
Ιδανική απόλαυση στους 11-12ο C.
Βραβεία
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2019 στο διαγωνισμό Balkan Wine Challenge 2022
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2019 στο διαγωνισμό Decanter Wines Awards 2022
- Χρυσό μετάλλιο για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2019 στο διαγωνισμό Asian Wein Trophy 2022 (Summer tasting)
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ορειβάτης Άγριες ζύμες” εσοδείας 2020 στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2023
Ορειβάτης Μπλε: Όταν η ορυκτότητα του ασύρτικου συνάντησε το κοσμοπολίτικο chardonnay, το αποτέλεσμα έγινε κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον!
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Aσύρτικο 50%, Chardonnay 50%.
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Στερεάς Ελλάδας. Συνεργαζόμενος αμπελώνας στο νομό Φθιώτιδας..
Οινοποίηση / Παλαίωση:
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία. Το τελικό κρασί προκύπτει από το μπλεντάρισμα των δυο διαφορετικών
δεξαμενών και έτσι εξασφαλίζεται η πολυπόθητη πολυπλοκότητα και ισορροπία.
Παραμονή του κρασιού για 2 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες.
Έντονα αρώματα γκρέιπφρουτ, περγαμόντου, πράσινου μήλου, ροδάκινου, λεμονιού, lime και άγουρου ανανά συνδυασμένα με νύξεις φυτικότητας.
Στόμα φρέσκο, μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και ελαφριά λιπαρή αίσθηση.
Αρμονία:
Συνδύασέ το με κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ψητά λαχανικά, ψάρια ή
ζυμαρικά με λαχανικά.
Ιδανική απόλαυση στους 9ο C.
Βραβεία
- Χρυσό μετάλλιο για το “Ορειβάτης Μπλε” εσοδείας 2023 στο διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2023 (WINTER tasting)
Ερημίτης λευκός: Ένα βραβευμένο κρασί, χαρμάνι ελληνικών ποικιλιών που ξεχωρίζει τόσο για το γεμάτο σώμα του όσο και για την ιδανική ισορροπία του..
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Σαββατιανό, Aσύρτικο, Aηδάνι
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Aμπελουργική ζώνη Εύβοιας
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 12 ώρες στους 5ο C. Aργή ζύμωση του γλεύκους σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχώμενο περιβάλλον.
Παραμονή του κρασιού για 5 μήνες με τις φίνες οινολάσπες (μέθοδος Sur lies), με περιοδική ανάδευση (batonage) και για άλλους 5 μήνες στη φιάλη.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Ντροπαλή μύτη που ξεδιπλώνει σταδιακά τον ζουμερό και φρουτώδη χαρακτήρα της. Ροδάκινο, περγαμόντο, λεμόνι, κίτρο, αχλάδι και αρώματα λευκών λουλουδιών μπλέκονται γλυκά με νότες βουτύρου και ζύμης.
Στο στόμα είναι μέτριου σώματος, λιπαρό με ισορροπημένη οξύτητα. Aρώματα πεπονιού, ροδάκινου, περγαμόντου, αχλαδιού, βουτύρου και λεμονιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί.
Αρμονία:
Aπόλαυσέ το με τηγανητά μικρά ψάρια, γαρίδες με λεμόνι και μύδια αχνιστά.
Ιδανική απόλαυση στους 9ο C.
Βραβεία
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ερημίτης Λευκός” εσοδείας 2020 στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2021
- Χρυσό μετάλλιο για το “Ερημίτης Λευκός” εσοδείας 2020 στο διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2021 (Summer tasting)
- Χρυσό μετάλλιο για το “Ερημίτης Λευκός” εσοδείας 2021 στο διαγωνισμό Balkan Wine Challenge 2022
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ερημίτης Λευκός” εσοδείας 2021 στο διαγωνισμό Decanter Wines Awards 2022
- Χρυσό μετάλλιο για το “Ερημίτης Λευκός” εσοδείας 2021 στο διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2022 (Summer tasting)
- Χάλκινο μετάλλιο για το “Ερημίτης Λευκός” εσοδείας 2021 στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2023
Ερημίτης ροζέ: Ένα ισορροπημένο ροζέ κρασί με πλούσιο μπουκέτο κόκκινων φρούτων και λευκών λουλουδιών.
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Μαλαγουζιά 60%, Μανδηλαριά 30%, Grenanche Rouge 10%.
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Αμπελουργική ζώνη Βοιωτίας.
Αμπελώνας 10 έως 12 έτη για τη Μαλαγουζιά και το Grenanche Rouge, 30 έτη για τη Μανδηλαριά.
Οινοποίηση / Παλαίωση:
Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι και γρήγορη μεταφορά τους στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών, αποραγισμός και προζυμωτική συνεκχύλιση των τριών ποικιλιών. Aφαίμαξη, στατική απολάσπωση και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (14οC) σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές με γηγενής άγριες ζύμες.
O αποζυμωμένος οίνος παραμένει με τις λάσπες του για 10 μήνες με περιοδική ανάδευση (battonage).
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Στο ποτήρι είναι ροδαλό. Νότες φράουλας, κερασιού, φραμπουάζ, και λευκών λουλουδιών όπως τριαντάφυλλο, γιασεμί και αγιόκλημα.
Μέτριο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα.
Αρμονία:
Συνοδεύει πλούσιες σαλάτες, λευκά κρεατικά με λευκές ή κόκκινες σάλτσες, πάστα με γαρίδες ή αστακομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, παραδοσιακά λαδερά πιάτα ελληνικής κουζίνας.
Ιδανική απόλαυση στους 10ο C.