Το Τόκιο διαθέτει περισσότερα από 220 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, τα περισσότερα από οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο.
Συνδυάζοντας τεχνικές παλιών γενεών με εξαιρετικά μοντέρνα στυλ, οι σεφ του Τόκιο είναι ειδικοί στο να συνδυάζουν παλιό και νέο για να δημιουργήσουν πιάτα παγκόσμιας κλάσης.
Από πιάτα σόμπα σε ταπεινά καταστήματα με νουντλς μέχρι ακριβό σούσι υψηλής ποιότητας, η ποιότητα μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα τιμών στο Τόκιο.
Ένας άλλος λόγος που το φαγητό του Τόκιο είναι τόσο υπέροχο είναι η αφοσίωση της πόλης στη χρήση των πιο φρέσκων, πιο εποχιακών λαχανικών.
Προς όφελός της, η πόλη βρίσκεται σε μια γη που παράγει φανταστικά συστατικά σε ζήτηση όλο το χρόνο.
Το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin Ginza Kojyu είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο Τόκιο για να ζήσετε το kaiseki (ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πολυμάθημα). Θα νιώσετε σαν να τρώτε στο σαλόνι κάποιου, χάρη στον άνετο εσωτερικό χώρο και τη διάταξη της κουζίνας, από την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε την προετοιμασία του φαγητού σας στον πάγκο. Το εποχικό μενού δίνει έμφαση στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, μαζί με μερικά πειραματικά πιάτα. Το εστιατόριο είναι αρκετά μικρό και σχετικά προσιτό, επομένως είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.
Η Kagurazaka Ishikawa έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin για την εκλεπτυσμένη κουζίνα και την ολόπλευρη οικεία γευστική εμπειρία – από το εξυπηρετικό προσωπικό που θα σας βοηθήσει να βρείτε τον δρόμο προς την κρυφή τοποθεσία του εστιατορίου, μέχρι τον σεφ που του αρέσει να συνομιλεί με τους πελάτες. Στους επισκέπτες παρουσιάζονται διάφορα σταθερά πιάτα, που συνήθως αποτελούνται από ορεκτικό, σούπα, σασίμι και ένα ψητό κυρίως. Προσφέρονται καθίσματα σε κομψούς ιδιωτικούς χώρους τραπεζαρίας ή κατά μήκος του πάγκου από ξύλο κυπαρισσιού με θέα στον σεφ Hideki Ishikawa στη δουλειά, ενώ οι διακομιστές με κιμονό είναι ένα νεύμα στην ιστορία της γειτονιάς Shinjuku ως εξέχουσας συνοικίας γκέισας.
Το Joël Robuchon είναι το ομώνυμο εστιατόριο από τον παγκοσμίου φήμης αείμνηστο σεφ Joël Robuchon, ο οποίος δημιούργησε πολυάριθμα επιτυχημένα εγχειρήματα σε όλο τον κόσμο. Το Robuchon προσφέρει μια εξαιρετική άποψη για τη σύγχρονη γαλλική κουζίνα – και αυτό το εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, στο Yebisu Garden Place, προσφέρει πολλά προκαθορισμένα μενού, μαζί με μια εξαιρετική επιλογή à la carte επιλογών. Φροντίστε να εξοικονομήσετε χώρο για το λαχταριστό μότσι σταφυλιού Kyoho με φρέσκο παγωτό αμύγδαλο, γάλα σόγιας και κουλούρια μελιού.
Το L’Effervescence, ένας γαλλικός όρος που μεταφράζεται σε «φυσαλίδες», «αυτό που κάνει τους ανθρώπους να συγκεντρώνονται» ή «ζωντανό» (ανάλογα με το πλαίσιο), ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin. Αυτό το εστιατόριο με γαλλικό θέμα, το οποίο εκμεταλλεύεται τα καλύτερα ιαπωνικά υλικά, είναι γνωστό για την πολυτελή εκδοχή του στη μηλόπιτα της McDonald’s. Η εκδοχή τους γίνεται με αγριογούρουνο ή φασκόμηλο και μανιτάρια matsutake, και σερβίρεται σε κόκκινο κουτί για takeaway. Το εστιατόριο είναι επίσης γνωστό για τα εξαιρετικά επιδόρπια του, όπως το καραμελωμένο μήλο και το παγωτό kuromoji που σερβίρεται με μούσλι, καθώς και την εξαιρετική λίστα με γαλλικά κρασιά.
Η μαγειρική εκπαίδευση του σεφ Yoshihiro Narisawa στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελβετία γίνεται αισθητή στα πιάτα του, τα οποία θροΐζουν με ευρωπαϊκές τεχνικές μαγειρικής. Ο Narisawa είναι βαθιά παθιασμένος με το περιβάλλον και αυτό αντανακλάται στα πιάτα του, τα οποία είναι σχεδιασμένα να αντικατοπτρίζουν τις ιαπωνικές εποχές με φρέσκα ιαπωνικά υλικά. Το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο είναι ιδιαίτερα γνωστό για το ασυνήθιστο ψωμί του δάσους και το βούτυρο βρύων, που σηκώνεται στο τραπέζι ενώ απολαμβάνετε τα άλλα μαθήματα.
Το RyuGin επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνικών μαγειρικής και πρωτότυπων πιάτων. Έχει κερδίσει τρία αστέρια Michelin για το μενού του που περιορίζεται σε ένα εποχιακό σετ γευσιγνωσίας πλήρους φαγητού, μαζί με επιλογές à la carte διαθέσιμες συγκεκριμένες ώρες της νύχτας. Πολλά πιάτα περιλαμβάνουν ζεστά και κρύα στοιχεία, όπως το χαρακτηριστικό επιδόρπιο του εστιατορίου που περιλαμβάνει φρούτα που είναι και βραστά και κατεψυγμένα με υγρό άζωτο. Η σημασία του ονόματός του – Ryugin που σημαίνει «τραγουδώντας δράκος» ή «τραγούδι του δράκου» – μπορεί να γίνει αισθητή σε όλες τις πτυχές της διακόσμησης του εστιατορίου, από τα πιάτα μέχρι τα έργα τέχνης του μυθικού πλάσματος στους τοίχους.
Η μαγειρική φιλοσοφία της Quintessence βασίζεται σε τρεις αρχές: σεβασμό του προϊόντος χρησιμοποιώντας μόνο υλικά υψηλής ποιότητας, επιδίωξη της διαδικασίας μαγειρέματος υπερβαίνοντας τα όρια των τρεχουσών γαστρονομικών πρακτικών και προσοχή στη λεπτομέρεια στη διαδικασία καρυκεύματος για να βελτιώσετε τις λεπτές γεύσεις του φαγητού. Πριν ανοίξει το Quintessence, ο σεφ Shuzo Kishida εργαζόταν στο εστιατόριο L’Astrance στο Παρίσι, όπου έμαθε την υπογραφή πλέον τεχνική του εστιατορίου να μαγειρεύει κρέατα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χαμηλή θερμοκρασία. Τα μενού σε αυτό το εστιατόριο που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin είναι carte blanche, επομένως ο σεφ αποφασίζει για τα επιλεγμένα πιάτα κάθε μέρα με βάση εποχιακά υλικά.
Με μόνο τέσσερα τραπέζια στην τραπεζαρία, κάθε εστιατόριο αισθάνεται ως επίτιμος καλεσμένος στο Takazawa. Ο απλός εσωτερικός χώρος του εστιατορίου βασίζεται στις παραδοσιακές ιαπωνικές τελετές τσαγιού, κατά τις οποίες ο οικοδεσπότης ετοιμάζει τσάι για λίγους μόνο επισκέπτες. Ο σεφ Takazawa εργάζεται στην κουζίνα, ενώ η σύζυγός του Akiko σερβίρει πιάτα και διασκεδάζει. Ο σεφ είναι περισσότερο γνωστός για την καινοτόμο παρουσίασή του, συμπεριλαμβανομένου ενός πιάτου λαχανικών που σερβίρεται σε ένα μπολ που μοιάζει με γλάστρα με ευαίσθητα καρυκεύματα που μιμούνται το χώμα.
Ο σεφ και ιδιοκτήτης Noboru Arai πέρασε δύο χρόνια εξελίσσοντας τις μαγειρικές του δεξιότητες στη Γαλλία προτού ανοίξει αυτό το κομψό εστιατόριο του Τόκιο στην παραδοσιακή συνοικία Asakusa του Τόκιο. Σερβίροντας εκλεκτό γαλλικό φαγητό με ιαπωνική πινελιά, το Hommage έχει κερδίσει δύο αστέρια Michelin για τα συνεχώς μεταβαλλόμενα μενού του, τα οποία περιλαμβάνουν χορτοφαγικές επιλογές κατόπιν αιτήματος και διακοσμητικά κέικ. Αναμένετε φρέσκα εποχιακά υλικά για πιάτα όπως το φουά γκρα και την τάρτα με όστρακο, καθώς και μια εκτενή συλλογή κρασιών.
Από τότε που άνοιξε ένα μικροσκοπικό ιαπωνικό εστιατόριο στην Οζάκα το 1930, ο ιδρυτής Yuki Teiichi αφοσιώθηκε απεριόριστα στην κουζίνα, ελπίζοντας να παρουσιάσει τη δόξα της υψηλής ιαπωνικής κουζίνας στον κόσμο. Σύντομα λειτούργησε πολλά υποκαταστήματα, τα οποία το 1991 άρχισαν να λειτουργούν ανεξάρτητα. Η αλυσίδα εστιατορίων του Kyoto Kitcho περιλαμβάνει πέντε πολυτελή εστιατόρια και δύο καταστήματα λιανικής. Το KYOTO KITCHO Arashiyama άνοιξε το 1948, σε αυτό που ήταν το δεύτερο σπίτι ενός εμπόρου αντίκες. Με τα χρόνια, κηπουροί, ξυλουργοί και διάφοροι τεχνίτες εργάστηκαν σκληρά για να διατηρήσουν την ομορφιά του ιαπωνικού πολιτισμού που αντικατοπτρίζεται εδώ σε μια συγκεκριμένη κοσμοθεωρία. Το εξαίσιο τοπίο στους γύρω λόφους αλλάζει με τις εποχές και είναι διακριτικά διαφορετικό μέρα με τη μέρα, συμβάλλοντας σε μια γευστική εμπειρία που είναι πραγματικά μοναδική.
Πιστό στα λόγια του δημιουργού του, ο Azabu Kadowaki παρουσιάζει “a meal to remember”. Σπάζοντας παλιά καλούπια προσδοκιών, ο σεφ Toshiya Kadowaki μεταμορφώνει λιχουδιές όπως λευκές τρούφες και πτερύγια καρχαρία σε εντελώς νέες εμπειρίες, όπου οι αντισυμβατικές ιδέες συναντούν τις κλασικές τεχνικές. Δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί καλοφαγάδες συνεχίζουν να επιστρέφουν σε αυτό το αγαπημένο κατάλυμα, λαχταρώντας να εκπλαγούν με κάθε μπουκιά. Ευλογημένο με μεγάλη διαίσθηση και εκτεταμένη εκπαίδευση, το μαγειρικό ταλέντο του Kadowaki είναι κορυφαίας κατηγορίας. Έχει το χάρισμα να βρίσκει εντελώς νέους τρόπους μαγειρικής. Όχι μόνο πεντανόστιμα, τα πιάτα με την υπογραφή του είναι γεμάτα εκπλήξεις.
Ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της ιαπωνικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο, το Kikunoi ιδρύθηκε το 1912 από τον παππού του Yoshihiro Murata, του σημερινού και τρίτης γενιάς σεφ. Έχει τελειοποιήσει τα πάντα, από τον κήπο μέχρι το κτίριο του εστιατορίου, τα επιτραπέζια σκεύη και φυσικά την κουζίνα. Ένα πραγματικό «ζωντανό μουσείο», αυτό το παραδοσιακό ιαπωνικό εστιατόριο υψηλής κουζίνας διαθέτει έπιπλα και διακοσμήσεις που κόβουν την ανάσα σε κάθε βήμα. Τιμώντας ταυτόχρονα αιώνες παράδοσης και ιστορίας και δείχνοντας ανοιχτόμυαλο για τον κόσμο, το Kikunoi ευχαριστεί τους επισκέπτες με νόστιμη ιαπωνική κουζίνα για περισσότερα από 100 χρόνια και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθησή της σε όλο τον κόσμο.
Η ατμοσφαιρική συνοικία Gion στην καρδιά του Kyoto φιλοξενεί το Gion Maruyama, που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα σαν το Gion πουθενά αλλού στον κόσμο, ούτε καν στο Kyoto. Ο σεφ του Gion Maruyama είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κουζίνα του Kyoto. Κέρδισε αυτή τη θέση μέσα από μια καριέρα που ξεκίνησε με δασκάλους της τελετής τσαγιού και μέντορες της παραδοσιακής κουζίνας στα κορυφαία εστιατόρια του Kyoto, Kikunoi και Wakuden, πριν κερδίσει δύο αστέρια Michelin για τα δικά του εστιατόρια.
Ιαπωνικές Γεύσεις
Το Sushi είναι, ίσως, το πιο διάσημο ιαπωνικό φαγητό παγκοσμίως. Αν και αυτές τις μέρες, η κατανάλωση σούσι είναι συνηθισμένη σε πολλούς ξένους προορισμούς, ένα ταξίδι στο Τόκιο δεν θα ολοκληρωνόταν χωρίς να δοκιμάσετε αυτή τη γαστρονομική απόλαυση στην πατρίδα του. Ανάμεσα στην ποικιλία των διαθέσιμων σούσι, υπάρχει ένα βασικό συστατικό που υπάρχει σε όλα – το ξύδι ρύζι. Από πάνω διάφορα θαλασσινά, π.χ. ωμό ψάρι – Nigirizushi, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά είδη σούσι.
Η προέλευση αυτού του πιάτου χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. το αρχικό σούσι εκείνης της εποχής ονομαζόταν nare-zushi. Ο ίδιος ο όρος «σούσι» προέρχεται από μια γραμματική μορφή που δεν χρησιμοποιείται πλέον στα σύγχρονα ιαπωνικά και κυριολεκτικά σημαίνει «ξινή γεύση». Το σερβίρισμα του πιάτου γίνεται με απλό ιαπωνικό τρόπο, σε ξύλινα πιάτα ή λάκα, και συνήθως περιλαμβάνει βουτιά σούσι σε σάλτσα σόγιας. Άλλα βασικά – παράπλευρα συστατικά περιλαμβάνουν wasabi και τουρσί τζίντζερ.
Το Ramen είναι αρχικά κινέζικο φαγητό που οι Ιάπωνες έχουν προσαρμόσει στη γεύση τους. Σήμερα, αυτό είναι ένα από τα βασικά πιάτα στην ιαπωνική κουζίνα. Το Ramen έχει διαφορετική γεύση σε όλη τη χώρα. στο Τόκιο μπορείτε να βρείτε ramen που αποτελείται από λεπτά, σγουρά noodles που σερβίρονται σε ζωμό κοτόπουλου και αρωματίζονται με σόγια. Τα toppings είναι συνήθως χοιρινό κρέας σε φέτες, αυγό, σπανάκι και nori. Το Ramen είναι ένα δημοφιλές γρήγορο φαγητό που κάνει ένα οικονομικό γεύμα στην πόλη. Υπάρχουν είδη εστιατορίων ramen όπου επιλέγετε το ramen που θέλετε σε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης πατώντας το κουμπί για να βγάλετε ένα εισιτήριο, μετά δώστε του στον σεφ και περιμένετε να παραδοθεί το ramen στο τραπέζι σας. Μην ξεχάσετε να κάνετε έναν ήχο που τρώτε ramen με τα ξυλάκια σας, καθώς αυτό είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο (σημάδι εκτίμησης) και καθόλου αγενές!
Ένα άλλο παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό, που ονομάζεται Tempura, εισήχθη στην Ιαπωνία από τους Πορτογάλους ιεραπόστολους τον 16ο αιώνα. Το πιάτο περιλαμβάνει λαχανικά, θαλασσινά και άλλα συστατικά, όλα χτυπημένα σε αυγά και αλεύρι και στη συνέχεια τηγανισμένα σε φυτικό λάδι για να σχηματίσουν μια τραγανή υφή. Για να απολαύσετε απόλυτα το πιάτο, είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε σε ένα εξειδικευμένο εστιατόριο tempura – tempura-ya, αν και σερβίρεται επίσης με κοινά πιάτα, όπως soba ή udon.
Το Sashimi θεωρείται μια ιαπωνική λιχουδιά, που θεωρείται από τους Ιάπωνες σεφ ως το καλύτερο πιάτο στην επίσημη ιαπωνική κουζίνα. Στην ουσία αντιπροσωπεύει φρέσκα, ωμά θαλασσινά ή κρέας, κομμένα σε λεπτές φέτες και σερβιρισμένα με σάλτσα σόγιας και άλλα συστατικά, όπως wasabi ή τζίντζερ – που προσφέρονται πιο συχνά. Παραδοσιακά, το sashimi προτείνεται ως πρώτο πιάτο, πριν από κάτι με έντονη γεύση.
Το Sukiyaki είναι μια πραγματική απόλαυση για αυτούς τους παθιασμένους λάτρεις του βόειου κρέατος! Συνήθως μαγειρεύεται ακριβώς στο τραπέζι σε στυλ ιαπωνικής ζεστής κατσαρόλας (nabemono). Όπως τα περισσότερα ιαπωνικά φαγητά, το Sukiyaki έχει κάποιες παραλλαγές μαγειρέματος. Τα πιο κοινά συστατικά που χρησιμοποιούνται στο Τόκιο περιλαμβάνουν λαχανικά, τόφου και νέγκι, τα οποία προστίθενται στο βόειο κρέας και μαγειρεύονται, αναμιγνύονται με σάλτσα σόγιας, ζάχαρη και mirin. Για να απορροφηθεί ο ζωμός, μερικές φορές στο τέλος προστίθεται βρασμένο udon ή soba. Το Sukiyaki θεωρείται ένα χειμωνιάτικο πιάτο, το πιο τέλειο για να ζεστάνεις όσους τρώνε στο εσωτερικό!
Το Soba είναι ένα είδος νουντλς που παρασκευάζεται από αλεύρι φαγόπυρου, το οποίο είναι γνωστό ως παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό από την περίοδο Έντο (1603-1868). Οι Ιάπωνες έχουν διαφορετικές απόψεις για το πώς να απολαμβάνουν καλύτερα τη σόμπα, αλλά η παγωμένη εκδοχή ή αυτή που μαγειρεύεται ως σούπα με ζυμαρικά είναι τα δύο πιο δημοφιλή. Το Soba συνήθως λαμβάνεται με μια σάλτσα σόγιας, που ονομάζεται tsuyu, τοποθετείται στο πλάι για βύθιση (κρύο soba) ή βρασμένο σε αυτό (ζεστό σόμπα). Ο πιο κοινός τύπος ψυχρού σόμπα είναι ο Mori Soba. Υπάρχουν αρκετά μέρη στο Τόκιο για να δοκιμάσετε καλή σόμπα, από πλανόδιους πωλητές μέχρι αγορές έως εξειδικευμένα εστιατόρια. Όπως και με άλλα ιαπωνικά πιάτα, το slurping είναι μια αναμενόμενη ενέργεια!
Το Udon μοιάζει αρκετά με το soba, από την άποψη ότι είναι noodles, αλλά παρασκευάζονται από αλεύρι σίτου. Όπως και με τη σόμπα, μπορεί να σερβιριστεί είτε κρύο είτε ζεστό. Το πιο απλό ζεστό πιάτο φτιάχνεται σε ζωμό, που ονομάζεται kakejiru. Μπορεί να προστεθεί μια ποικιλία επικαλύψεων, όπως κρεμμύδια ή γαρίδες. Η συγκεκριμένη σούπα udon είναι γνωστή ως Kake Udon, αν και υπάρχουν πολλά άλλα είδη εξίσου νόστιμα!
Ένα εντελώς ιαπωνικό comfort food, το Okonomiyaki είναι μια τηγανίτα γεμάτη με όλα τα είδη – κυρίως χοιρινό κρέας, γαρίδες ή λάχανο, – με μαγιονέζα, σάλτσα και αποξηραμένα φύκια. Το όνομα μεταφράζεται ως κάτι κοντά στο “ό,τι σας αρέσει ψητό”, εξ ου και τα πολλαπλά συστατικά που υπάρχουν στο πιάτο. Θεωρείται γρήγορο φαγητό και μπορείς να το βρεις σε πλανόδιους πωλητές, αν και κάποια εστιατόρια το σερβίρουν, μαγειρεμένο ακριβώς μπροστά σου ή ακόμα και σε αφήνουν να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και να το ετοιμάσεις μόνος σου!
Το Chankonabe αρχικά μαγειρεύτηκε για τους παλαιστές σούμο για να προσαρμόσουν τη δίαιτά τους για αύξηση βάρους. Σήμερα, αυτό το πιάτο έχει κερδίσει δημοτικότητα στο ευρύ κοινό στο Τόκιο και σε όλη την Ιαπωνία. Το Chankonabe είναι ένα ζεστό πιάτο που παρασκευάζεται από ζωμό με βάση το κοτόπουλο, λαχανικά, τόφου ή/και ψάρι. Το γεύμα αυτό καθαυτό βασίζεται σε πρωτεΐνες και μπορεί να βρεθεί σε διάφορα εξειδικευμένα εστιατόρια της πόλης, τα οποία συνήθως διευθύνουν οι ίδιοι πρώην παλαιστές του σούμο. Μερικές φορές, σερβίρεται ακόμη και με ρύζι και μπύρα για να αυξηθούν οι θερμίδες.
Η σούπα Miso είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό, που λέγεται ότι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός θρεπτικού τοπικού πρωινού. Αποτελείται από dashi – ένα απόθεμα με προσθήκη πάστας miso. Το τόφου προστίθεται επίσης συνήθως στην εξίσωση και, ανάλογα με τη συνταγή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και λαχανικά, κρέας και θαλασσινά. Αυτή η σούπα αντιπροσωπεύει ένα μείγμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη που εξισορροπεί τα επιπλέοντα συστατικά με αυτά που βυθίζονται. Η πάστα Miso είναι ένα χαρακτηριστικό συστατικό που ορίζει τη σούπα miso ως τέτοια. η υφή και η γεύση της σούπας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της πάστας miso που χρησιμοποιείται. Ουσιαστικά, η σούπα Miso είναι ένα βασικό ιαπωνικό πιάτο και ένα απολύτως απαραίτητο, όταν βρίσκεστε στο Τόκιο.
Το Unagi είναι η ιαπωνική λέξη για το “φρέσκο χέλι”. Συνήθως σερβίρεται ως μέρος άλλων πιάτων, όπως το unadon, στο οποίο το unagi τοποθετείται σε ένα κρεβάτι με ρύζι, ή το unakyu – σούσι με unagi και αγγούρι. Ως σημαντικό μέρος της ιαπωνικής κουζίνας, το unagi αξίζει μια καλή, μακροχρόνια γεύση. Το ίδιο το χέλι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και βιταμίνη Α. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια στο Τόκιο που ειδικεύονται στο unagi, τα οποία συνήθως αναγνωρίζονται από μια πινακίδα του δρόμου με τον πρώτο χαρακτήρα της ιαπωνικής λέξης unagi.
Υπάρχει ακόμη και μια ειδική μέρα στην Ιαπωνία για το φαγητό unagi, την καλοκαιρινή μέρα του βοδιού.
Το σερβίρισμα Sake είναι μια από τις αρχαίες, αυθεντικές ιαπωνικές παραδόσεις, που προηγείται σε μεγάλο βαθμό της καταγεγραμμένης ιστορίας. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο όρος “Sake” σημαίνει οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό, ενώ το πραγματικό ποτό, στο οποίο οι Δυτικοί αναφέρονται συνήθως ως Sake, ονομάζεται “nihonshu”. Το τελευταίο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βάση το ρύζι που παρασκευάζεται σε διάφορες γεύσεις – μπανάνα, μήλο, πικάντικο, σοκολάτα κ.λπ. Σερβίρεται σε μικρά σφηνάκια, που ονομάζονται “choko” και υποτίθεται ότι λαμβάνεται είτε χλιαρό (σε θερμοκρασία δωματίου) ή θερμαινόμενο.
Η κουζίνα είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε τοπικής κουλτούρας και κανένα ταξίδι στο Τόκιο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς να δοκιμάσετε το αυθεντικό ιαπωνικό φαγητό που παρασκευάζεται στο Τόκιο. Αυτός ο κατάλογος προσφέρει πληροφορίες για τα παραδοσιακά πιάτα και ποτά που είναι διαθέσιμα στο Τόκιο για να βοηθήσει τους επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα την τοπική γαστρονομική κουλτούρα και να πάρουν μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν δοκιμάζουν μερικές από τις τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις!
You could read more about Horeca Worldwide Here, about Diamond Pages Here,