Το μήνυμα σε όλο τον κόσμο!
Ανακαλύψτε τις κύριες παραδόσεις αυτής της όμορφης χώρας και προγραμματίστε το ταξίδι της τελευταίας στιγμής για να απολαύσετε την όμορφη ατμόσφαιρα αυτής της μαγικής περιόδου!
Στην Ελλάδα, η περίοδος των Χριστουγέννων ξεκινά την ημέρα του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου) και τελειώνει την ημέρα των Θεοφανείων.
Ο Άγιος Νικόλαος είναι γνωστός Άγιος στην Ελλάδα και η δημοτικότητά του είναι μεγαλύτερη από αυτή του Άγιου Βασίλη, ο οποίος είναι σχεδόν απών στον ελληνικό πολιτισμό.
Μια άλλη ιδιαίτερη πτυχή είναι τα όμορφα ξύλινα ιστιοφόρα στολισμένα με υπέροχες λεπτομέρειες που συμβολίζουν τον ισχυρό δεσμό μεταξύ των ελληνικών νησιών και της θάλασσας. Εκπληκτικός!
Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα έλατα, η Ελλάδα παρουσιάζει μερικές γοητευτικές ατμόσφαιρες. Οι πόλεις στολίζονται με πολύχρωμο φως, γιορτινά στολίδια, μουσική και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές που προσφέρουν πολλές όμορφες ιδέες για δώρα και είδη χειροτεχνίας.
Η μεγάλη γιορτή ξεκινά την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν τα παιδιά πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα παίζοντας το «τρίγωνα», ένα τυπικό μουσικό όργανο.
Τραγουδούν μερικά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ονομάζονται «καλάντα» ή διηγούνται δημοφιλή ποιήματα για τον Ιησού Χριστό για να πάρουν κάποια δώρα από τους άλλους κατοίκους.
Συνήθως λαμβάνουν αποξηραμένα φρούτα, ειδικά μπισκότα που ονομάζονται κουραμπιέδες ή μερικά νομίσματα.
Το βράδυ, οι οικογένειες μαζεύονται για να απολαύσουν ένα υπέροχο δείπνο μαζί και ετοιμάζονται να γιορτάσουν την επόμενη μέρα, αν και κάποιοι θα απέχουν από την κατανάλωση κρέατος καθώς η παραμονή είναι η ημέρα της νηστείας.
Και πάλι, η οικογένεια είναι το κέντρο των εορτασμών της ημέρας των Χριστουγέννων: μετά τη Λειτουργία, οι άνθρωποι προετοιμάζουν το νόστιμο μεσημεριανό γεύμα των Χριστουγέννων μαγειρεύοντας μερικές τοπικές σπεσιαλιτέ και περνούν όλη την ημέρα μαζί.
Συνήθως στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια δίνεται το «γουρουνόπουλο ψιτό», ένα ψητό χοιρινό, τη «γαλοπούλα», που είναι μια νόστιμη γεμιστή γαλοπούλα, «κουραμπιέδες» και «μελομακάρονα», μερικά καλά γλυκά φτιαγμένα με μέλι, αυγά, λάδι και αλεύρι.
Το μεσημεριανό γεύμα ξεκινά με προσευχή και κόψιμο του ψωμιού «χριστόψωμο» από τον οικοδεσπότη, ο οποίος εύχεται «χρόνια πολλά» στους συγγενείς του.
Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα είναι από τα πιο εορταστικά, παραδοσιακά, μοναδικά του κόσμου!
You could read more about Runway Here, about Diamond Pages Here, about Hospitality Excellence Here , Sense of Greece, Greece is the Destination Here