Τα Cellier είναι σαν μία καλή φιάλη κρασιού, που όχι μόνο αντέχει στο χρόνο αλλά εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ιστορία των Cellier μετρά 81 χρόνια. Από το 1938 έως και σήμερα, η επωνυμία Cellier συνδέθηκε με την ποιότητα, τις gourmet προτάσεις, το ποιοτικό κρασί, τα αποστάγματα και τα delicatessen.
H ΓΕΝΚΑ με 142 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, είναι ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς κρασιών και αποσταγμάτων, με ηγετική θέση στην εκπροσώπηση των μεγαλύτερων brands. Τα Cellier τα οποία ανήκουν στη Γενκα, πρωτοστατούν για δεκαετίες με διακριτό και μοναδικό τρόπο, έχοντας ως κινητήριο δύναμη και εχέγγυο την μεγάλη παράδοση και εμπειρία της ΓΕΝΚΑ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΚΑ
1877: Όλα ξεκίνησαν το 1877, όταν ο Νικόλαος Δ. Καρακώστας έφυγε από τη γενέτειρα του την Κάρυστο και ίδρυσε στο Μαρκόπουλο Αττικής κατάστημα εμπορίας τροφίμων.
1882: Χρειάστηκαν μόλις 5 χρόνια ώστε ο δραστήριος επιχειρηματίας να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και να εισέλθει στην αγορά χονδρικής, μεταφέροντας το κατάστημα του στο κέντρο της Αθήνας (Αθηνάς & Σοφοκλέους).
1903: Στην αυγή του νέου αιώνα, η οικογένεια Καρακώστα αποκτά πλέον το δικό της κτίριο στην οδό Κλεισθένους 9, το οποίο και της ανήκει μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα ιδρύεται η εταιρεία «Καρακώστας και Γιαννάκος» που θα μετονομαστεί αργότερα σε ΓΕΝΚΑ από τα αρχικά του ιδιοκτήτη, Γεωργίου Νικολάου Καρακώστα.
1925: Το 1925, η επόμενη γενιά Καρακώστα με το ίδιο ανήσυχο πνεύμα να την συντροφεύει, θα συνεχίσει να γράφει ιστορία, ιδρύοντας εταιρία εισαγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας. Εισήγαγαν μεταξύ άλλων, τα Ιαπωνικά ψαρικά “Γκέισσα Νοζάκι”, το συμπυκνωμένο γάλα “‘Αλπεις” και την έτοιμη σαντιγί “Morfat”, προϊόντα που κέρδισαν φανατικούς θαυμαστές.
1938: To 1938 αποτελεί έτος ορόσημο για την εταιρία, αφού το πρώτο gourmet εστιατόριο, με την επωνυμία “CELLAR”, επί της οδού Κριεζώτου, κάνει την εμφάνιση του, ανοίγοντας τις πόρτες του στην αθηναϊκή elite της εποχής. Το Cellar θα μετονομαστεί λίγο αργότερά σε Cellier, ένα όνομα που μέχρι και σήμερα είναι συνυφασμένο στην συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή, με την ποιότητα και την διαχρονικότητα. Το πρώτο Cellier, που διατηρείται μέχρι και σήμερα στο ίδιο ιστορικό κτήριο, φιλοξενεί στα ράφια του κρασιά και αποστάγματα των πιο φημισμένων παραγώγων σε διεθνές επίπεδο.
1949: Το 1949, ο Γεώργιος Καρακώστας, παρακολουθώντας και διακρίνοντας τις νέες τάσεις, συνάπτει συνεργασία με την Friesland με σκοπό να προσφέρει στα ελληνόπουλα της μεταπολεμικής Ελλάδας μία καινοτόμο, δυναμωτική τροφή. Αυτή η τροφή δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από ένα συσκευασμένο εβαπορέ γάλα. Έτσι λοιπόν η ΓΕΝΚΑ δημιουργεί το γνωστό σε όλους brand του γάλακτος «ΝΟΥΝΟΥ». Δείγμα της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε αυτό το εγχείρημα, είναι ότι κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών με το σλόγκαν «Γάλατα υπάρχουν πολλά… ΝΟΥΝΟΥ όμως ένα».
1971: Το 1971 αναλαμβάνει τα ηνία ο Παύλος Καρακώστας κουβαλώντας μέσα του το πνεύμα της δημιουργικότητας τεσσάρων γενεών, συνεχίζει το δρόμο της ανάπτυξης. Συνάπτει νέες αποκλειστικές συνεργασίες εισαγωγής διεθνών brands όπως τα Pumpers, Courvoisier, Mumm, Sandeman, CanadianClub, Ballantines. Tα καταστήματα Cellier συνεχίζουν να κατέχουν τον πρωταγωνιστικό ρολό στην εξέλιξη της ΓΕΝΚΑ, παρέχοντας στο κοινό τους που γίνεται όλο και μεγαλύτερο, μία τεράστια συλλογή από ονομαστά κρασιά, αποστάγματα και delicatessen ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνται στη δημιουργία συνθέσεων δώρων υψηλής ποιότητας, που εντυπωσιάζουν και απογειώνουν τις αισθήσεις.
1989: Έχοντας πλέον αποκτήσει φανατικούς φίλους που απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της νέας εποχής, δημιουργούν το Cellier Wine Club, το πρώτο club κρασιού στην Ελλάδα, με σκοπό να συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη όλους τους φίλους του οίνου.
2009: Είναι το έτος που επιβεβαιώνει ότι τα Cellier αποτελούν συνώνυμο της πρωτοπορίας, καθώς δημιουργούν ένα σύγχρονο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου (eshop), εξασφαλίζοντας πρόσβαση στους καταναλωτές στην μεγάλη γκάμα επωνύμων προϊόντων οίνου και αποσταγμάτων υψηλής ποιότητας, μέσα από την ευκολία που προσφέρει αυτή η νέα μέθοδος πώλησης.
2011: Σε μια σύγχρονη Ελλάδα που επιτάσσει την προσαρμογή σε νέα δεδομένα η εταιρία κάνει μια νέα αρχή υπό την καθοδήγηση πλέον, του τεχνοκράτη Δημήτρη Χριστοδουλιά, ειδικού σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και εκσυγχρονίζεται τόσο σε πλαίσια δομών όσο και λειτουργίας.
2012: Στο πλαίσιο αυτό ανοίγει ένα νέο ευρύχωρο και σύγχρονο κατάστημα στη λεωφόρο Συγγρού που θα συγκεντρώσει μια τεράστια γκάμα από ετικέτες κρασιών Ελλήνων και ξένων, διεθνούς φήμης παραγωγών, επιλεγμένα αποστάγματα από όλο τον κόσμο, αξεσουάρ κρασιού, πούρα, συνθέσεις δώρων και delicatessen.
2018: Το 2018 η εταιρία προσθέτει ένα ακόμη διαμαντάκι στο στέμμα της, ανοίγοντας ένα νέο κατάστημα Cellier. To νέο κατάστημά βρίσκεται στο ψυχικό και εντυπωσιάζει με την σύγχρονη αρχιτεκτονική του ενώ επιβεβαιώνει την κυριαρχία της στο χώρο του κρασιού.
2019: Σήμερα, η ιστορία των Cellier γράφεται με ταχύτερο ρυθμό. Τα τέσσερα καταστήματα λιανικής Cellier στην Αττική, σε Κηφισιά, Ψυχικό, Σύνταγμα, Συγγρού, αλλά και το ηλεκτρονικό κατάστημα των Cellier, προσφέρουν στους πελάτες τους αμέτρητες ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών, επιλεγμένα αποστάγματα από όλο τον κόσμο, αξεσουάρ κρασιού και delicatessen.
Φθάνοντας να μετράει πλέον 81 χρόνια ιστορίας από το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος, η επωνυμία Cellier αποτελεί συνώνυμο της γνώσης, της υψηλής ποιότητας και των άριστών υπηρεσιών στον τομέα των κρασιών, των αποσταγμάτων, των επιχειρηματικών δώρων αλλά και των delicatessen.
Η εταιρία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα κατ’ αποκλειστικότητα, υψηλής ποιότητας κρασιά και ποτά, γνωστών εγχώριων παραγωγών όπως το Κτήμα Μοντοφώλι αλλά και διεθνών παραγωγών όπως, Baron Philippe de Rothschild, Familia Torres, Marchesi Antinori, Bollinger, Penfolds, Mondavi, Guigal κ.α.
You could find out more about CELLIER HERE
Do you have a business in the HORECA industry? You can send email HERE